perjantai 4. toukokuuta 2012

Harjispoika sairastaa

Yksi meidän porukasta on pikkuisen kipeänä, nimittäin Aku. En tiedä mitä se on suuhunsa saanut, mutta maha on kipeänä ja aamu on sujunut välillä yökkäillen. Ruoka tai namit eivät maistu, vettä se on sentään hieman juonut ja kovasti yrittää jatkuvasti jonnekin lämpimään nukkumaan. Maha ei tosin pidä enää outoa ääntä ja yökkäilytkin ovat ainakin toistaiseksi loppuneet, joten toivottavasti pienet unet tuossa jalkani vieressä auttaisivat ja paha olo on tiessään kun poika herää. Ei ole kiva katsella, miten toinen on täysin maansa myynyt ja kulkee säälittävän näköisenä. Toisaalta se jaksoi hieman komentaa jo Millaa ja Rokkia kauemmas ja nuorempana Akulla oli välillä tällaisia päiviä, jolloin maha oli jostain syystä kipeä mutta meni nopeasti ohi, joten emme huolestu vielä. Eiköhän tämäkin nopeasti kärsitä pois.

Pakko kuitenkin myöntää, että herätyskelloa parempi herätys on se, kun tajuaa jonkun oksentavan sänkyyn ja on kiire saada sotkija alas sängystä. Pyykkitupa jouduttiin kuitenkin taas varaamaan, mutta onpahan puhtaat lakanat illalla.

Emännän vieresä on kiva nukkua, jos se ei kuvvais jatkuvasti
Joku aika sitten Rokki jouduttiin käyttämään eläinlääkärillä hampaiden takia, sillä maitohampaat eivät vain suostuneet lähtemään pysyvien hampaiden tieltä. Kaikenkaikkiaan siltä poistettiin seitsemän hammasta: kaikki kulmurit ja kolme etuhammasta. Hampaat olivat kuulemma tiukassa ja olin huomannut sen itsekin, sillä luut, leikit ja epätoivoiset nitkutusyritykset eivät tuottaneet minkäänlaista tulosta. En saanut kotikonstein yhtäkään hammasta liikkumaan, vaikka Akulta aikoinaan irtosi kaikki hampaat ilman sen suurempia tappeluita. Pari Rokin irronnutta etuhammasta on tullut aikaisemmin vastaan, mutta onneksi purukalusto on nyt siltä osin kunnossa.

Ja Rokilla on muuten tosi tylsää kun isoveljeä ei saa nyt kiusata. Onneksi peittojen keskellä on aina kiva pyöriä ja peuhata vaikka yksinkin.

Millalta ruokaisat terveiset. Vahtikissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti