lauantai 25. lokakuuta 2014

Uusi pähee rotsi

Meillä on pukeuduttu edellisinä talvina pitkälti joko erilaisiin kerroksiin tai hieman jo kulahtaneisiin toppapukuihin. Tälle talvea onkin ollut hakusessa tuulen-, märän- ja kylmyydenpitävä haalari, joka pitäisi etenkin vilukissa-Akun lämpimänä. Ikävä kyllä lähieläinkaupan eli Mustin ja Mirrin hyllyt oli ehditty tyhjentää, joten sopivan puvun hakeminen hieman viivästyi, ennen kuin eksyin jälleen Peten koiratarvikkeesta tilaamaan tarjouksen takia ison satsin kissanhiekkaa. Samalla tietenkin tutkin sivuja muutenkin ja löysin puvun, joka herätti kiinnostuksen saman tien.



Tarkoituksena oli alunperin ostaa Hurtan puku, sillä kokemuksieni mukaan se on luotettava merkki. Meillä on vaatteita myös eri merkeiltä, joista osa on kestänyt hyvin ja osa paljonkin huonommin... Karlie oli merkkinä tuttu ainoastaan lapsuudesta, jolloin hamstereillamme oli jotain Karlie-merkkisiä tavaroita, mutta ajattelin tilata haalarin ja kokeilla sitä. Kyseessä on siis Karlie Touchdog haalari ja heti kun sain sen käsiini, ihastuin ja kovasti!

Haalarin luvataan siis olevan tuulen-, sateen- ja kylmyydenpitävä. Materiaali on ulkopuolelta jämäkkää, kun taas sisäpuoli on pehmeää ja lämmintä fleeceä. Haalarissa on kiristysnyörit paitsi tassuissa niin myös keskivartalon kohdalla molemmin puolin ja selkäosa on tuettu sekä kahvallinen (joka varmaan toimii paremmin isommilla koirilla, jolloin siitä voi lenkillä kauhaista tarvittaessa nopeastikin kiinni, kun taas kiinanharjakoiran kokoinen otus on hieman turhan matala samanlaiseen reaktioon).



Vaikka Aku on tottunut erilaisiin vaatteisiin ja pukeutumiseen, ei se silti halua vieläkään poseerata rytkyt päällään... Toistaiseksi Akun liikkuminen oli hieman jähmeää, mutta se kuitenkin liikkui vapaaehtoisesti eikä hihnan perässä vetämällä. Uskon, että kunhan alkukankeus häviää eikä Akun tarvitse enää jännittää uutta ja outoa haalaria, se ei enää huomaakaan puvun olevan päällä. Miinuksena täytyy tosin sanoa, että lahkeet ja kaulus saisivat olla pidemmät. Varsinkin etulahkeet ovat kovin lyhyet, joten joudumme haalarin lisäksi keksimään jotain sopivaa vaatetta sen alle. Tassut on mahdollista suojata kunnon tossuilla (jotka vielä odottavat kaupassa), mutta kaula on helppo suojata fleeceliiveillä, joita kotoa löytyy useampikin kappale.

Toivotaan, että alkuinnostus pitää eikä haalari petä meitä!



Puku tuntui niin hyvältä, että halusin tilata Rokillekin samanlaisen talvea varten. Ikävä kyllä Peten koiratarvikkeessa ei ollut enää ainoatakaan M-kokoista haalaria missään värissä, joten yritin kiireesti kääntää netin nurin ja löytää jostain muusta kaupasta samanlaisen haalarin. Onneksi Koiravaruste.fi-osoitteesta löytyi oikeaa kokoa, joten tilasin Rokillekin. Lumi- ja jääsateet taitavat tosin nyt jäädä hetkeksi taakse ja lämpötila nousee reilusti plussalle, niin saa tällaiset puvut jättää heti odottelemaan ärhäkämpiä kelejä... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti