torstai 6. joulukuuta 2012

Tulihan se sieltä!


No niin, nyt on lunta Oulussakin! Itseasiassa sitä on ollut maassa jo vajaan viikon, ja sen mukana tuli sitten melkoiset pakkaset. Siinä vaiheessa kun pakkasta on yli -20 astetta, ei kyllä oikein naurata emäntää tai karvattomia koiria tuolla pihalla... Onneksi pakkanen on vähän höllännyt.

Pukeutumisen suhteen saa taas olla melko luova. Pelkkä fleecehaalari ei enää riitä kovilla pakkasilla, joten alle pitää laittaa fleeceliivi ja pahimmilla ilmoilla (ei tosin vielä tänä talvena) niiden päälle on vielä laitettu joko kurapuku tai toppapuku. Niistäkään huolimatta pojat eivät viihdy ulkona sen kauempaa kuin on pakko. Kumpikaan ei ole myöskään erityisen iloinen lumesta, vaikka Rokki sentään on pari kertaa spurttaillut lumi pöllyten. Kyllä meillä kuitenkin vannotaan sen kesän nimeen, vaikka emäntää valkoinen maa piristääkin.


Viiden vuoden aikana Akun tassujen kanssa ei ole ollut ongelmaa. Kyllähän se on kylmillä ja märillä ilmoilla linkuttanut pienestä asti pitäessään toista takajalkaa ilmassa, mutta siinäpä se onkin ollut. Kaapin pohjalta löytyy tosin neljä kappaletta tossuja, mutta ne eivät pysy tassuissa lainkaan, joten niiden käyttökin on jäänyt. Näiden päivien aikana on kuitenkin alkanut näyttää siltä, että jonkinlaiset jalkineet etenkin Aku tarvitsisi, pidemmillä lenkeillä myös Rokki; Aku ei enää pienenkään lenkin jälkeen suostu liikkumaan, vaan se lyö jarrut pohjaan ja seisoo säälittävän näköisenä jalkojaan nostellen.


Ihan ensimmäiseksi siistin kummankin jätkän tassujen välit karvoista, jotta ne eivät keräisi turhaan lunta. Sen lisäksi kävin ostamassa tassuvoidetta, jonka pitäisi suojata kylmältä ja hoitaa tassuja muutenkin. Meillä ei ole aikaisemmin käytetty tuollaista, joten en osaa sanoa, johtuuko aineen toimimattomuus itse aineesta vai emännästä... Akun tassut palelevat edelleen ja sitä ei raaski kovin kauaa ulkona juoksuttaa, kun toisella on selkeästi niin kamalan kylmä. Ilmeisesti tässä pitää alkaa suunnitella sellaista kiinnitystä tossuihin, että ne pysyisivät vaikka lahkeessa kiinni. Irronneita tossuja on tympeä sormet jäässä yrittää saada takaisin, eikä niistä enää hirveästi apua olekaan, kun se tassu on jo ehtinyt kastua.


Oikeasti olemme kyllä innoissamme talvesta ja varsinkin tulevasta joulusta, vaikka vähän nurisemmekin välillä. :) Sen lisäksi kyllä tämä lumi on mukavampaa kuin kura!

Posti muuten toi pari viikkoa sitten kivan paketin:


Tällainen pieni, 30x40 canvas-taulu koristaa nyt kämppäämme. Taulun sai niin naurettavan halpaan hintaan, että pakkohan se oli tilata. Rokistakin varmasti teetän tällaisen taulun tulevaisuudessa, kunhan se ensin miehistyisi edes pään sisäisesti. ;)

6 kommenttia:

 1. Mainio taulu! Ja hei, esim. StyleForDogs mainostaa Facebookissa "potkupukuja" koirille, eli haalareita, joissa on umpilahkeet :D Ensin nauratti, mutta toisaalta, voisivat olla kätevätkin? Käy kurkkaamassa https://www.facebook.com/StyleForDogs?fref=ts

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiitos! Koitin eilen metsästää tuollaisia pukuja, mutta en mistään löytänyt. Tuollaisista olisi kyllä paljon apua :D

   Poista
 2. Minä taas olen törmännyt koirien "sukkahousuihin".

  http://s2.postimage.org/2ui6jzvo/Kaulurisukkikset_tarkempi_skannaus_001.jpg

  Pieni kuva, mutta havainnollistaa asian. Tuo siis kiinanharjakoira foorumilta bongattu! Omia kokemuksia tuollaisista ei ole vielä, mutta tarkoitus olisi tekaista kokeiluun yksi kappale vielä tämän talven pakkasille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Itse olen tosin surkea ompelemaan yms yhtään mitään, mutta voisin tästä noille taitavimmille sukulaisille vihjaista :)

   Poista
 3. Meillä on käytössä Jokke-merkkiset fleece-tossut. Aikaisemmat tekeleet eivät tosiaan pysyneet tassuissa mutta nämä Joket pysyvät, nilkassa on sellainen tarranauhakiristys. Toista talvea mennään ja ulkoilu on melkein jopa kivaa:-) Muistaakseni ostin ihan Mustista&Mirristä, muualtakin varmaan löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on noissa tossuissa jonkin sortin tarranauhakiinnitys, mutta tossut ovat toisaalta 5 vuotta vanhat jo :D Pitääkin käydä katsomassa kaupasta jos ne nykyään pysyisivät paremmin :)

   Poista