lauantai 9. maaliskuuta 2013

Meidän aamu


"Ai ulos?"

"Mee keskenäs. Siellä on kylymä, täällä on lämmin."
Meidän lauantaiaamu on alkanut melko verkkaisesti - tai no lähinnä noiden ukkojen osalta. Aurinko on paistanut niin kivasti sänkyyn, ettei sieltä oikein maltettu nousta aamulenkille, vaikka miten emäntä yritti huhuilla. Hyvällä tuurilla jommankumman pää (yleensä Rokin) nousi hetkeksi, ennen kuin auringon mukava lämpö vei jälleen voiton.

"Onks iha pakko jos ei taho?"
Pakko myöntää, että vaikka emäntä onkin toisinaan haaveillut esimerkiksi siperianhuskysta, niin onneksi todellisuudentajua löytyy tarpeeksi. Sellainen koira ei sovi meidän perheeseen ainakaan tässä tilanteessa (ehkä joskus myöhemmin emäntä löytää itsestään senkin puolen, joka viihtyy talvipakkasilla ulkona), vaan nuo kesää ja lämpöä rakastavat kiinanharjakoirat ovat osuvampi valinta. Yhteistuumin täällä jo odotellaankin, että tuo lumi sulaisi pois ja kesä voisi saapua. 


Otettiinpa sitten kamerakin mukaan, kun lopulta ulos päästiin. Auringosta huolimatta ulkona oli kuitenkin melkein -15 astetta, joten kameran kanssa taiteilusta ei oikein tullut mitään. Emännän näpit olivat jäässä, kameran asetusten kanssa leikkiminen ei jaksanut kiinnostaa ja Akukin olisi halunnut melko nopeasti jo kääntyä takaisin. Rokki sen sijaan on tässä suhteessa vähän vähemmän harjakoiramainen: se pinkoo porukan ekana melkein säässä kuin säässä. Kaameat paukkupakkaset ja hirveä vesisade eivät tietenkään innosta, mutta tänäänkin se on juossut vauhkona paikasta toiseen samalla kun Aku on talsinut korvat luimussa porukan viimeisenä.

"Hei nyt sitä ruokaa jo, oon koko aamun jo puskenu kaikkea mahollista."
Ruoan jälkeen pojat painuivat takaisin lämpimille nokosille, ja tytötkin etsivät sopivat paikat kunhan emäntä oli ensin puskettu täyteen kissankarvoja. Milla jäi tosin keittiöön makaamaan ilmeisesti siinä toivossa, että joku vielä antaisi herkkua... Oman ruoan suhteen pitää olla niin ranttu.

Vähän jaksettiin laiskasti leikkiäkin, mutta kyllä tuo auringossa makaaminen on toistaiseksi vienyt voiton. Mikäs tässä lämmitellessä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti