perjantai 8. maaliskuuta 2013

Näin meillä aktivoidutaan

Jouluna pojat saivat lahjaksi Busy-Buddy Tug-A-Jug -aktivointilelun. Hienosta nimestä huolimatta lelu ei ole saanut kovin suurta kannatusta meillä... Emäntä ajatteli silloin aikoinaan ennen joulua olla hyvä koiranomistaja ja ostaa jonkin hauskan, mutta vaativan aktivointilelun. Vaativahan tuo on, mutta hauskasta ei sitten olla yhtä varmoja.

Namit laitetaan siis leluun sisälle irrottamalla pullon pohja, ja koiran on tarkoitus narua vetämällä saada ne herkut ulos. Pehmät herkut (eli esimerkiksi nakit) eivät tähän hommaan siis oikein sovi, koska niitä on vaikea saada itsekään revittyä ulos. Meillä onkin laitettu sisälle ihan sitä samaa nappulaa, jota pojat saavat ruoka-aikaankin.
Tarkkasilmäinen voi nähä, et yks nappula sieltä lopulta saatiin ulos... :D
Aku ei tajua lelun ideaa lainkaan. Silloin harvoin kun koko puteli jaksaa kiinnostaa, niin Aku nakkelee sitä lattialle ja yrittää äristen saada pullon pohjan auki. En sitten tiedä onko se tyhmyttä vai fiksuutta, sillä helpompihan reitti se on jos pohjan vain saisi auki... Aku ei kuitenkaan enää pahemmin leiki tällä, eikä sen anneta nakellakaan lelua nyt kun emme enää asu maan tasalla eli alakerran naapureidenkin hermoja täytyy ajatella.

Rokki sen sijaan tajusi leikin idean heti. Se veteli narusta, sai herkkuja lattialle ja siitä innostuneena jatkoi entistä sinnikkäämmin. Tänään poika sitten haki lelun itsekseen lelulaatikosta ja alkoi kannella tyhjää pulloa ympäriinsä, joten laitoin nappuloita sisään ja kaivoin kameran esille (mehän lupasimme joskus näyttää kuvia!). Emme ymmärrä mitä on tapahtunut, mutta yllättäen Rokkari ei enää osannutkaan vetää narusta. Se kaivaa ja potkii lelua epätoivoisesti vinkuen ja lopulta sai kuin saikin yhden nappulan pois pullosta. Alla on blogin ensimmäinen video, koska pitihän tuo kiljuminen ikuistaa.Että niin... Mitähän tähän edes sanoisi. Rokilla tuli uudestaan hätä kun kuuli itsensä tietokoneelta itkemässä, vaan onneksi nyt on taas keksitty kivempaa tekemistä kuin aktivointilelun kanssa kiukuttelu. Ehkä me pysytään naruleluissa.

6 kommenttia:

 1. Niin tuttua eli ei toimi meilläkään toi lelu, ellei aktivoinniksi lasketa myös sitä pohjan pureskelua ja putelin naapuriystävällistä ympäriinsä viskelyä. :p Joko meillä asustaa läpeensä pöljä koira taikka toi on oikeasti tosi haastava kapistus.

  Videon hauska äänimaailma aiheutti muuten täällä päässä koiraeläimen hyvinkin epäluuloista tuhahtelua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D En kyllä ymmärrä mitä on tapahtunut, kun aikaisemmin Rokki tosiaan tajusi tuon idean ainakin suunnilleen. Nyt se oli yrittänyt järsiä narun poikki. Tapa kai se on sekin, helpomminhan ne nappulat tulee ulos kun ei ole naru tiellä.

   Poista
  2. Mistä tuommoisen saa? B saattaisi tykätä, tosin maitopurkit se mieluusti repii apinanraivolla kappaleiksi, että en tiedä olisiko tuota kohtaan samanlainen hajoita ja hallitse -taktiikka käytössä...

   Poista
  3. Peten koiratarvikkeesta tilasin. Jos Bailey ymmärtäisi tuon idean :D

   Poista
 2. Voi ei miten ihana! :DDD Vaikuttaa sopivan haastavalta lelulta meille, tosin Dora varmaan järsisi sen kappaleiksi puolivahingossa. Täällä haukuttiin Rokin vinkunalle, haha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Meille oli tosiaan vähäsen liian haastava lelu :D

   Poista