maanantai 20. tammikuuta 2014

Pari vilukoiraa

Onneksi tästä pienestä saamattomuudesta on välillä jotain hyötyäkin, sillä pakkanen yllätti meidät aika hyvin, mutta en ollut ehtinyt trimmata Rokkia. Asteet ovat huidelleet pääasiassa -17 asteen tienoilla, mutta -20 asteen rajakin on mennyt rikki ja etenkin Akua tympii moiset lukemat. Tassuja palelsi pari ekaa päivää, mutta nyt lyhyet lenkit sujuvat ilman konkkaamista, vaikka pappa ei niistä selvästi pidäkään. Aina lenkin alussa Aku on tosi hidas ja seuraa perässä haluttomasti, mutta kun se hoksaa tien kääntyvän taas kotia kohti, niin johan löytyy pojasta vauhtia kuin hyvästäkin vetokoirasta... :) Lenkit on siis pidetty lyhyinä kummankin koiran (ja taluttajan...) takia, sillä melkoisesta turkistaan huolimatta Rokkiakin selkeästi viluttaa välillä. Pääasiassa se on kuitenkin ulkona edelleen yli-innokas vipeltäjä, joka ei tiedä, mitä hajua ehtisi nuuskutella paria sekuntia kauempaa vaan seilaa ees ja taas välillä liiankin vauhdilla.

Näiden pakkasten aikana meillä on luotettu kerrospukeutumiseen. Etenkin Rokin vaatetus on välillä herättänyt ohikulkijoissa pientä hilpeyttä ja värikäs kerrasto saa ihmiset olettamaan vain entistä useammin, että Rokki on tyttö. Onhan sitä muutenkin veikattu isomman Akun rinnalla tytöksi, johtuen siitä kokoerosta ja ehkä valkoisesta väristäkin.

Selkeästi vaatteet päällä poseeraminen on poikien lempihommaa, varsinkin kun emännän ketale ei tajua edes herkkuja antaa palkaksi :D

Millakin on käynyt talvea ihmettelemässä parvekkeella pari kertaa, kun siihen on pieni tilaisuus tullut. Kovin kauaa sekään ei ole kuitenkaan pakkasessa viihtynyt, vaan on hyvin nopeasti loikannut korvat luimussa ja turkki pöyheänä penkille kasaan, ennen kuin on päässyt häntä suorana juosten sisälle lämpimään. Lempipaikkana öisin toimii edelleen emännän tyyny - sitä parempi paikka, mitä pienemmän osan emäntä saa. Tai jos sattuu osumaan hiusten päälle. Misu ei ole edes parvekkeelle uskaltanut, vaan sen suosikkipaikkana on pysynyt edelleen patteri.

Parin päivän sisään on toivottavasti luvassa vähän kuvia ja testikokemuksia siitä joululahjaksi saadusta aktivointilelusta kuin myös kuvia (yllättäen!) Rokin lempparilahjasta. Sen lisäksi meillä on näillä näkymin ensi viikolla alkamassa remontti, josta toivottavasti tiedotetaan ajoissa, että saadaan suunniteltua päiviä niin, ettei elukoiden tarvitse olla yksin remonttimiesten kanssa - tai ehkä enemmänkin niin, ettei niiden työntekijöiden tarvitse olla yksin näiden kanssa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti