perjantai 26. joulukuuta 2014

Joulun tonttuvieraat

Kuten edellisessä postauksessa kerroinkin, saimme jouluna vieraaksi Helsingistä siskoni. Viime kertaan poiketen hänellä oli tällä kertaa kaksi koiraa mukana, minkä meidän pojat saivat inhokseen huomata...

Kävimme aattoaamuna hakemassa vieraat juna-asemalta ja viime joulun tapaan vietimme sekä aaton että joulupäivän vanhemmillamme, mutta tulimme koiralauman kanssa yöksi kotiin. Joulua oli viettämässä neljän koiran ja useamman aikuisen lisäksi myös kaksi pientä lasta, joten ääntä ja vilinää ei juhlasta tänäkään vuonna puuttunut, mutta mahduimme hyvässä sovussa kaikki saman katon alle.
Surkun pikkuveli on siis Drontti, kuuden kuukauden ikäinen italianvinttikoira. Hieman ujo, mutta herttainen poika valloitti kyllä kaikki puolelleen nopeasti: meillä isäntä ehdotti aikanaan seuraavaksi koiraksi italianvinttikoiraa (minä en muuta päätöstäni ottaa kolmanneksi koiraksi salukia sen ollessa ajankohtaista :D) ja jopa äitimme, joka ei ole erityisemmin koiraihmisiä, ilmoitti ottavansa Drontin itselleen.

Meidänkin pojat olivat ensin haltioissaan pienestä kaverista, mutta mitä kauemmin Drontti pyöri mukana, sitä nopeammin poikien innostus laantui. Ne kyllä sietivät vieraita saman katon alla, mutta selkeästi olisi ollut kivempaa, jos vieraat eivät olisi viipyneet (jopa!) paria yötä. Tappeluita ei tullut ja samalla patjallakin mahtui nukkumaan jouluna, mutta ikävä kyllä näistäkään ei ainakaan vielä kavereita tullut.Myös Surkua oli kiva nähdä pitkästä aikaa. Edelleen sen mielestä on kivaa leikkiä ihan millä tahansa ja ihan kenen kanssa vain, ja meidän lelulaatikko tyhjennettiinkin pariin kertaan oikein urakalla. Sen lisäksi Surku mahtuu mielestään aivan mainiosti sohvan kuin sohvan nurkkaan ja tarvittaessa syliinkin. Pitkä nokkakin on oikealla korkeudella keittiön pöytää ja tasoja ajatellen, mutta onneksi Surku ei ole yhtä ahne kuin esimerkiksi meidän Aku, vaan tyytyy ainoastaan märällä nokalla jättämään jälkiä.
Ja meidän pojat pitivät tosiaan enemmän ja vähemmän etäisyyttä vieraisiin... :)2 kommenttia:

  1. Löysin tämän blogin kun etsiskelin kiinanharjakoiriin liittyviä blogeja :) Mäkin koiraa suunnitellessa meinasin päätyä italianvinttikoiraan, mutta päädyinkin kiinan harjikseen. Ehkä joskus tuon harjiksen kaveriksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä valinta ;) Ainakin tällä porukalla rotujen koot osuivat aika hyvin yksiin, niin saisi sitten samankokoisen kaverin!

      Poista