torstai 21. kesäkuuta 2012

Pikkukisun seikkailut

Pitäisiköhän Misulle tehdä pian oma tunniste blogiin, kun sekin tuntuu esiintyvän täällä jonkin verran... :D


Moni ei ole uskonut, että Milla täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta. Jenkkakahvoista huolimatta se on virkeä ja määrätietoinen rouva, joka herättää aamulla ruokkimaan ja pitää talon muut asukkaat aisoissa. Siitä kuitenkin huomaa, että pentumainen sähläys ja tohelointi on jo jäänyt, ja seikkailujen sijaan se arvostaa jo enemmän rauhallista elämää. Tietenkin toisinaan täytyy vähän riehuakin, mutta melko vähäksi se jää.

"Ai nää löysitki mut."
Ehkä juuri sen takia Misun "seikkailut" ovat riemastuttaneet päiviäni ajoittain paljonkin. Olen hihitellyt sen leikkimiselle milloin minkäkin narun kanssa, naureskellut ihmeellisille nukkumapaikoille ja yllyttänyt niitä leikkimään Rokin kanssa - kunnes minulla menee hermot siihen naukumiseen ja haukkumiseen, ja tiedossa on pieni jäähy liian innokkaasti leikkiville tenaville.


Lintujahdissa
Tällä hetkellä yksi Misun suosikkipaikoista on nukkua digiboksin päällä. Ilmeisesti se on tarpeeksi suojainen ja etenkin lämmin paikka, jonne Rokki ei tule riehumaan. Kerran löysin pienen etsinnän jälkeen pikkukisun hattuhyllyltä: se oli kiivennyt takkeja pitkin laukkujen ja huivien sekaan, ja seuraili sieltä kun kävelin ympäri kämppää etsien kissaa joka paikasta. Toistaiseksi se on jättänyt verhoni rauhaan, mutta yksi kukka on kärsinyt melkoisia vahinkoja, nettipiuhastani puhumattakaan. Tavaroiden paikkaa on pitänyt muutenkin hieman vaihtaa, sillä esimerkiksi korvakorujeni nakkaaminen lattialle ja sitä kautta Rokin pureskeltavaksi vaikutti erityisen hauskalta. Onneksi ne eivät ehtineet tuhota kovin monia koruja - ja onneksi kumpikaan ei syönyt niitä, kunhan vain yrittivät tuunata niitä paremmiksi.
"Hiipparoihan muualle jo sen kameran kanssa."
Tämän viikon lopulla koko konkkaronkka lähtee hoitoon (tosin Misusta ei voi niin sanoa): emäntä matkustaa Helsinkiin sukuloimaan, joten pojat lähtevät vanhempieni luokse ja tytöt Misun omistajan luokse. Pojilla on varmasti hauskaa lenkkeillä isäni kanssa päivät pitkät, enkä usko Millankaan pahastuvan uudesta paikasta ainakaan kovin paljoa. Niistä ikkunoista on hyvä vaania oravia!

Aku nautiskelee maukkaista unista hymyillen

4 kommenttia: