lauantai 14. heinäkuuta 2012

Oulu KV 2012


Nyt, 14.7. - 15.7. Oulussa on meneillään kansainvälinen koiranäyttely. Kiinanharjakoirien kehä oli aamupäivällä lauantaina, ja Rokki siis lähti Jannin luo laitettavaksi päivää aikaisemmin. Aluksi en ollut varma pääsisinkö itsekin kehän laidalle, mutta onneksi lopulta seikkailin Äimäraution raviradallla ennen kiinanharjakoirien kehää (ja hypistelin myyntikojujen tuotteita).


Sää ei varsinaisesti ollut se kaikkein paras, vaikka huonommissakin olosuhteissa on näyttelyissä käyty. Tuuli oli kova ja välillä satoi vettä rankasti - mutta vain minuutin tai pari, kunnes aurinko tuli taas esiin. Kylmä tuuli teki kuitenkin tehtävänsä ja sai nakut koirat hieman palelemaan, vaikka Rokin tapauksessa myös jännitys saattoi vaikuttaa asiaan. Tänään oli pojan ensimmäinen kerta virallisessa kehässä ja kokemus saattoi olla melko uuvuttava, sillä tuollaisessa näyttelyssä koiria ja ihmisiä on paljon.


Janni siis esitti jälleen Rokin. Rokkari ei ollut erityisen yhteistyöhaluinen, mutta kävely kuitenkin parani loppua kohden. Seisominen sen sijaan olisi voinut sujua paremminkin, joten meille tuli lisää treenailtavaa kotioloissa. Pöydällä Rokki ainakin minun silmiini näytti käyttäytyvän asiallisesti ja antoi tuomarin tutkia itsensä, mutta kyllä siitä huomasi tilanteen jännittävän.


Tuloksena hienosti JUN-EH eikä arvostelussakaan ollut valittamista, vaikka kilpailuluokassa Rokki ei enää sijoittunutkaan. Emäntä on ylpeä! Kehäkäyttäytymisessä on parantamisen varaa, joten sitä ei auta kuin alkaa treenata enemmän. Komea nulikka pojusta on kasvamassa. Sanallinen arvostelu on Jannilla, joten sitä en kovinkaan paljoa uskalla siteerata, jotten vahingossakaan muistele omiani. Tuomari kuitenkin kehui mm. Rokin korvia ja silmiä, mutta moitti jonkin verran etuliikkeitä.

Rokki veljensä kanssa odottelemassa omaa vuoroa
Myyntikojuista mukaan tarttui uusi panta, sillä entinen "pentupanta" takuttaa Rokin hiukset, ja alkaahan ikääkin olla jo sen verran ettei pentupantaa voi enää käyttää. Itse poika ei ole joutanut vielä kotiin. Aku onkin nautiskellut yksinolosta täysin rinnoin, sillä se saa kaiken huomion kokonaan itse. Kävimme Akun kanssa perjantaina vanhempieni luona syömässä ja tervehtimässä Ruotsin sukulaisia, ja poika pääsi eilen ekstralenkillekin. Pitihän meidän jotain hauskaa tehdä pitkästä aikaa ilman pientä riiviötä, mutta varmasti on vanhalla äijälläkin hieman ikävä pikkuveikkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti