maanantai 15. lokakuuta 2012

Rottavauvat ja hämyheikit

Emäntä vieraili viikonlopun aikana siskonsa ja tämän avomiehen luona Helsingissä. Pariskunnalta löytyy hieman erilaisia otuksia lemmikkeinä, ja päätin jakaa muutaman valokuvan niistä karvapalleroista.





Rottapojat Pierre ja Jacques voittivat emännän puolelleen helposti. Kuusiviikkoiset veljekset olivat suloisia vipeltäjiä, mutta vähän meinasi välillä ujostuttaa ja jänskättää. Monta kertaa kumpikin kuitenkin kävi sylissä, vaikka enemmän vauhtia löytyi turvallisesti häkin sisällä juostessa ja velipojan kanssa kähistessä. Näiden veljesten tapaaminen ei kuitenkaan laskenut emännän rottakuumetta millään lailla!

Toisenlaiset lemmikit eivät sitten aiheuttaneetkaan minkäänlaisia riemunkiljahduksia, vaikka pikkuhiljaa emäntä alkaa päästä pelosta ja jännityksestä yli. Kolme karvakoipista hämähäkkiä asustelevat olohuoneessa, mutta viime kertaan edistystä on ehdottomasti se, että nyt emäntä luotti niiden pysyvän kodeissaan. Pääasiassa...

Mikäli jotakuta kiinnostaa, niin näistä kaveruksista Edgar on Acanthoscurria geniculata (brazilian white-knee) ja Humbert on puolestaan Grammostola pulchra (brazilian black). Kumpikin täyttää loppuvuodesta yhden vuoden. Näiden pikkuisten otusten jälkeen 10-vuotias Rosita aiheuttikin enemmän väristyksiä, sillä siltä tuota kokoa löytyi kahden edellisenkin puolesta. Rosita on lajiltaan Grammostola rosea (chilean rose tarantula).


Humbert


Edgar


Rosita


Kuvian huonohko laatu ei tietenkään johdu siitä, että kuvaajalla saattoi kädet vähän täristä... :D

Viikonlopun aikana vierailimme myös Korkeasaaren eläintarhassa, joten eläimiä ei viikonlopusta puuttunut! Omat elukat viettivät rauhallisen viikonlopun kotona ja kaikki oli kuulemma sujunut hyvin. Oli mukavaa päästä lomailemaan, mutta onhan se aina hauska palata kotiinkin takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti