sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Mitä sitä koiralle syöttäisi?

Meillä pojat - ja tytöt - ovat aina syöneet teollista ruokaa. Niin koirille kuin kissoillekin syötetään kuivaruoan lisukkeena erilaisista koiranmakkaroista tölkkiruokiin ja kissojen märkäruokapusseihin. Tylsää? Minusta on alkanut tuntua siltä. Mutta liiankin helppoa ja vaivatonta.

Teollisen ruoan lisäksi kuppiin on kuitenkin eksynyt koirille silloin tällöin ruoantähteitä, ja kaikille neljälle raakaa lihaa jos sitä vain on ollut tarjota. Pojat ovat myös toisinaan saaneet raakoja hirvenluita, mutta ne ovat olleet jo aika harvinaista herkkua. Olen jo kauan aikaa miettinyt, että olisi mukavaa tarjota jotain vaihtelua ja terveellisempää ruokaa kuppeihin. Tänään kuitenkin kohtasin ongelman: mitä?

Mainitsin joskus blogissakin Kokkaa koiralle -kirjasta, joka tarttui kirjakaupasta mukaan. Tänään päätin kokeilla yhtä sen resepteistä, jotta saisin osan laitettua tuonne uuteen pakastimeenkin. Kyseinen resepti on nimeltään Bellan lempiruoka, ja se näyttää tältä:

2 sipulia
4 porkkanaa
2 rkl voita
200 g naudanjauhelihaa
2 rkl tomaattipyreetä
5 dl suolatonta kasvislientä
150 g tölkkimaissia

Kuori sipulit ja porkkanat ja kuutioi ne pieneksi. Kuumenna voi ja kuullota siinä sipulit. Lisää joukkoon jauheliha ja paista. Sekoita joukkoon tomaattipyree, porkkanakuutiot ja kasvisliemi. Hauduta 20 minuuttia. Sekoita mukaan maissi, kiehauta ja nosta tulelta. Anna jäähtyä ja syötä annoksittain.

Yhtäkkiä en ollutkaan lainkaan varma siitä, uskallanko antaa tällaista koirilleni. Olen aikoinaan oppinut, ettei koiralle saa antaa sipulia, enkä ole valmis pyörtämään mielipidettäni yhden kirjan takia. Tämän huomion takia tulin kriittisemmäksi kirjaa kohtaan ja epävarmaksi siitä, miten tomaattipyree ja tölkkimaissi sitten toimivat? Uskallanko antaa niitäkään?

Hellalla nyt hautuu kuitenkin tällainen sapuska, vaikka sipulit jätin suosiolla pois. Ajattelin kuitenkin kokeilla ruokaa pari kertaa pienenä annoksena ja katsoa, mitä pojat ja niiden mahat ajatuksesta pitävät. Tämän epävarmuuden takia tuli kuitenkin into tutkia koirien ruoka-asioita tarkemmin. Täytynee siis käydä tyhjentämässä joko kirjasto tai kirjakauppa (tai molemmat) ja käydä nykimässä eläinkaupan myyjää hihasta udellen, mitä sinne kuppiin voi varmuudella laittaa.

"Ruokaa eikä mittään turhia jorinoita!"

2 kommenttia:

  1. Maissikin taitaa olla huonosti sulavaa. Mulla on tuo sama kirja ja ihan samaa aattelin osasta reseptejä, just ton sipulin takia ja muutenkin, musta ne on enemmän vatsantäytettä ja herkkua koiralle kun ehkä sitä terveellisintä ruokaa :) Vaikka nappulaa+märkäruokaahan meilläkin vaan syötetään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota määkin mietin... Mutta lisukkeeksi tuon teinkin, eli nappulan sekaan vähän toivottavasti makua tuomaan. Pittää koittaa viisastua tässäkin asiassa :)

      Poista