tiistai 8. heinäkuuta 2014

Kotona taas

Kotiuduimme eilen Sodankylän reissulta, jossa viivyttiinkin sitten kokonainen viikko. Reissu oli kaikin puolin mukava ja viihdyimme hyvin, vaikka kotimatka sujuikin hiostavissa tunnelmissa junassa Suomen kesän yllättäessä. Mieltä kuitenkin lämmitti (vaunun +32 asteen lisäksi...) poikien käytöstavat: Akusta ja Rokista on kasvanut melko helppoja matkakavereita. Ne löivät nukkumaan junassa, bussissa ja autossa lähes heti. Autoilua matkan aikana kertyi runsaasti, sillä ajelimme paljon sopiville alueille, joilla koiria saattoi pitää irti, ja kävimme ihmettelemässä myös Vuotsoa ja Orajärveä. Kotimatkalla lemmikkivaunussa ei ollut muita lisäksemme, mutta menomatkalla porukkaa oli enemmän eikä sekään aiheuttanut ongelmia. Pojat matkasivat sylissämme ja alun jälkeen rauhoittuivat nukkumaan hötkyilemättä.




Kylästelyt sujuivat aluksi melko äänekkäissä merkeissä, sillä Rokki oli kova haukkumaan vieraat ihmiset. Syynä saattoi olla tummat vaatteet, huppu jo muuten tutun ihmisen päässä, huomioiminen... Onneksi vierailut eivät kuitenkaan jatkuvasti olleet räkyttämistä, vaan hetken epäröinnin jälkeen Rokki oli hyvää pataa kaikkien kanssa. Se uskalsi leikkiä vieraiden kanssa, käydä sylissä ja antaa rapsutella. Aku oli välillä hieman jäyhempi, mutta tie sen sydämeen käy vatsan kautta... Pari herkkupalaa ja henkilöstä tuli Akun paras kaveri!






Saman katon alla nukkui myös kaksi isompaa narttukoiraa, vanhempi Luna ja nuorempi Maikki. Nelikosta ei tullut ystäviä keskenään eikä niitä voinut jättää täysin valvomatta, vaikka tappelua ei missään vaiheessa tullutkaan. Yllättäen Aku - joka ei yleensä liiemmin välitä vieraista koirista hyvässä eikä huonossa - oli aluksi pahin riitapukari. Maikki sen sijaan yritti kovasti leikkiä poikien ja etenkin Rokin kanssa, mutta pojat eivät olleet samaa mieltä. Ulkona ja vapaina koirat ottivat muutaman juoksuaskeleen yhdessä, mutta pääasiassa Luna ja Maikki juoksivat keskenään ja meidän pojat tutkivat seutuja rauhallisemmin.








Reissulta kertyi melkein 700 kuvaa, joita olen yrittänyt kahlata läpi, jotta niitä saisi esillekin. Suurin ongelma taitaa kuitenkin olla sopivien kuvien karsiminen, sillä haluaisin ladata blogiin lähes joka toisen kuvan... :) Tiedossa on siis parikin postausta Sodankylän reissusta riippuen siitä, miten hyvin saan karsittua kuvamateriaalia pienemmäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti