keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Jättiläinen löysi oman paikkansa

Tähänkin talouteen tuli eilen viimein henkilövaaka, joten eläimetkin pääsivät käymään punnituksessa - tai no ei Misu, sillä se oli löytänyt taas jonkin idioottivarman piilon.

Muutama on aikojen kuluessa kysellyt oman kolmikkoni painoja, ja tietämättä totuutta olen vastaillut jotain ympäripyöreää: Rokki on kevyin, Aku ja Milla suunnilleen samanpainoisia eli ehkä noin seitsemän kiloa ja Aku hujahti murrosiässä kevyesti ohi kiinanharjakoiran pituus- ja painorajojen. Punnitus toikin pienoisen yllätyksen, sillä kolmikon painot näyttivät tältä:

Aku: 8,1 kg
Rokki: 5,0 kg
Milla: 5,1 kg

Mitä? Ensinnäkin Milla on varmasti naismaisesti todella katkera, kun olen väittänyt sitä aina painavammaksi. Mitäs on niin muodokas! Vaikea kuvitella, että se onkin Rokin eikä Akun kanssa samanpainoinen. Akunkin luku vaikuttaa aika hurjalta, sillä kiinanharjakoiran rotumääritelmässähän painoa sivuutetaan sen verran, ettei se saisi olla yli 5,5 kg. Mitähän ihmeainetta Akulle syötettiin pentuna ja teininä, kun siitä tuollainen mörskäle kehkeytyi... Poika oli kastroinnin jälkeen aikoinaan melko tasainen tankki, mutta siitä on kuitenkin tultu solakampaan muotoon. Ja Rokki, miten meidän rääpäle on Millan kanssa samaa sarjaa? Ei näköjään kannata uskoa tällaisen tohelon silmämääräisiä arvioita :D

Misu on kuitenkin selkeästi meidän porukan kevyin, mutta olisi hauska tietää senkin paino tarkalleen. Tosin ehkä sekin näin hienoilla arvioinneilla humpsahtaa viiden kilon hujakoille... Tai ehkä neljä.

Kuvituksena meidän jätti-Aku, joka löysi kerran emännän vanhemmilla vieraillessamme aivan loistavan paikan torkahtaa:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti