sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Se inhottava postaus

Meillä eletään jälleen hermoja raastavaa aikaa, sillä Misu on kiimassa. Sen laskujen mukaan talouden (edelleen) ainoa sulhasehdokas on Rokki, jonka liehittelyssä pikkukisu on ottanut järeät otteet käyttöön: se käy hermostuttuaan lähes kynsin ja hampain päälle, kun Rokki ei ymmärrä naisellisen hienovaraisia vihjeitä. Olemme kuitenkin isännän kanssa puhuneet Misun steriloinnista, sillä pikku-Misuja ei ole tähän maailmaan tulossa - niin suuri vääryys kuin se onkin. ;)

Mutta tästä päästään ylipäänsä kissoihin ja niiden aivoituksiin. Nykyään kissanvessa on kylpyhuoneessa, sillä aamuna jos toisenakin saattoi astua järkyttävän suureen pissalammikkoon, mikäli erehtyi silmät ummessa rymyämään pikkuvessaan. Touhu alkoi jo huhtikuun lopulla, kun meillä maalattiin muun muassa pienemmän vessan seinät ja lattialla oli alusta, jossa kissat kävivät asioillaan, vaikka se laatikko oli vieressä (joskin vain eteisen puolella)... Kaveri ehdotti sitten käyttämään tavallisen puhdistusaineen sijaan esimerkiksi eläinkaupasta saatavaa tököttiä, jonka pitäisi ehkäistä myöhemmin lattialle pissailu: ei onnistunut. Suljimme sitten pikkuvessan kissoilta, kannoimme hiekkalaatikon kylpyhuoneeseen ja juhlimme, kun pissailu hiekkalaatikon ulkopuolelle loppui siihen!

"Mut ei mulle voi olla vihane!"
Eläinten kanssa vaan ei pitäisi ikinä juhlia liian aikaisin. Tällä kertaa jompikumpi (tai miksei molemmatkin, mutta epäilemme suuresti Misua) on keksinyt pissata keittiön nurkkaan. Niitä jälkiä on siivottu ainakin emännän puolesta melkein kiukkuista itkua tuhertaen muutama aamuna, mutta nyt Misun kiiman aikana touhu on vain lisääntynyt. Tässä on lueskeltu jonkin verran vinkkejä siitä, mitä asialle kannattaisi tehdä, ja todennäköisesti ostetaan mahdollisimman nopeasti toinen hiekkalaatikko ja annetaan sen olla keittiön nurkkauksessa pari päivää ennen kylpyhuoneeseen siirtämistä. Isäntä ei kyllä ollut innoissaan siitä, että keittiössä olisi kissanvessa, eikä emäntäkään hypi riemusta... Mutta parempi se ratkaisu on, kuin jatkaa tällä linjalla. Olemme miettineet toista hiekkalaatikkoa siksi, jos Misun mielestä nykyinen haisee liikaa Millalta, vaikka se puhtaana pidetäänkin. Yli vuoden tuntemisen aikana se ei ole kuitenkaan aikaisemmin harrastanut tällaista (ellei lasketa mukaan sitä ensimmäistä viikonloppua meillä, kun isäntä antoi pikkukissan hoitoon ja se hädissään pissasi nurkkiin eikä uskaltanut samalle laatikolle Millan kanssa). Kumpikin kissa vaikuttaa hyvinvoivalta, terveeltä ja ruokahalu on normaalia. Vettäkin on tarjolla jatkuvasti, joten emme oikein ymmärrä, mistä tämä voisi johtua.

Pissajuttujen lisäksi voisi todeta, että niitä kakkojakin on löytynyt hiekkalaatikon vierestä.

Sen lisäksi emäntä on tällä viikolla siivonnut kissan karvapallon matolta ja tänään on pesty ikävästi tuoksahtavat verhot ilmeisesti Rokin takia ja pyykkikoneessa pyörii tällä hetkellä päiväpeitto, jolta löytyi tänään hauskan iso karvapallo ja hieman mössöytynyttä ruokaa.

Vieläkö tekee kissaa mieli? Pitää varmaan seuraavaksi tehdä söpömpi postaus, ettei todellisuus käy liian karuksi. ;)

2 kommenttia:

  1. Ja jälleen yksi naula lisää mun ei-koskaan-kissaa -arkkuuni :D Eipä sillä, osaa ne koiratkin... Mutta kissanpissan haju on vielä noin sata kertaa karmeampi, yh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä on ollu huumorintaju tiukilla... Mutta toivottavasti tämä memis ohi! :)

      Poista