tiistai 23. heinäkuuta 2013

Uusi perheenjäsen

Tänään toivotettiin (hieman yllättäen) tervetulleeksi meidän perheeseen uusi kamera. Canon EOS 1100D -järkkäri tarttui mukaan parin lisämausteen kera Anttilasta hyvän tarjouksen takia, ja tähän tarjoukseen sisältyi myös pääsy pienelle valokuvauskurssille ja kunnon ohjekirja valokuvaamisesta Canonin kameroilla. Valokuvauskurssi tosin järjestetään vasta joskus syksyllä, mutta toivottavasti aika osuu sen verran hyvin, että emäntä pääsee sinne muutamaksi tunniksi istumaan ja ehkä jopa oppimaan jotain.

Ohjekirjojen luku jäikin hieman kesken, sillä kun kamera oli saatu päälle, oli se räpsiminen huomattavasti kivempaa kuin vihkosen plärääminen. Kuvia on kuitenkin napsitty pääasiassa vain täysautomaatilla, mutta ehdittiin silti kokeilla kuvaamista sekä 18-55mm että 75-300mm objektiiveilla. Rehellisesti sanottunahan emäntä on vielä täysin tumpelo tämän vehkeen kanssa, joten ei auta kuin painaa nenä ohjekirjojen väliin, niin saadaan tästä kamerasta kaikki hyöty irti. Vaan on se silti ollut jo mieluisa ostos!

"Ei hemmetti, emäntä hei..."
 Rokki oli parhain malli (vaikkei se komeimmillaan ollutkaan...), sillä se oli tarpeeksi utelias ihmettelemään naksuvaa hökötystä. Akua ja Millaa ei sen sijaan juurikaan kiinnostanut, vaan Aku työnsi päänsä tyynyn alle ja Misukin keskittyi lähinnä vain nukkumiseen.Kohteen täytyy olla aika liikkumatta, jotta kuva olisi edes suunnilleen onnistunut. Sen takia pyrähdys ulkona kamera kaulassa isännän ja poikien kanssa olikin aika pitkälti "elekää liikkuko!" -käskyttämistä, sillä muuten kuvat olivat melkoista suttua. Kyllä tämä vielä tästä... :DEmäntä voisi esimerkiksi opetella, että kuva kannattaisi kohdistaa edes toiseen koiraan eikä isännän kenkiin...
Pahoittelut hillittömästä kuvakasasta, mutku valinnanvaikeus oli niiiin suuri! Me jäämme tutustumaan käyttöohjeisiin. :)

Ps. Siitäkin huolimatta, että emäntä yritti viikko sitten kovasti muistutella itselleen, unohtui se Misun synttäripäivä kuitenkin. Neiti täytti siis eilen kaksi vuotta eikä isäntäkään muistanut asiaa mitenkään. Pitänee huomenna tarjota jotain herkkua!

2 kommenttia:

  1. Tonnisatanen EOS on kerrassaan splendid ostos aloittelevalle kuvaajalle. Meiän pikkusiskollakin on samainen laite :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sammaa mieltä :) Tuskastumisen sijaan on hinku oppia paremmaksi enkä kyllä usko, että tuun tätä ostosta katumaan, vaikka aika nopea päätös olikin.

      Poista